У росії школи отримали підручники з історії з розділом про окупацію територій України

У росії учні 11-х класів отримали нові підручники вітчизняної історії, в які з потрібними владі інтерпретаціями включено інформацію про "сво" і "нові регіони". Про це 18 вересня повідомило міністерство освіти РФ.

Зазначається, що підручники, які в кількості понад 755 тисяч примірників доправили в усі регіони країни, містять, зокрема, інформацію про історію "нових регіонів" росії - квазіутворень "ДНР"/"ЛНР", окупованих частин Запорізької та Херсонської областей, а також - "спеціальну військову операцію".

"Це перший єдиний підручник для всієї країни, - цитується міністр освіти Сергій Кравцов. - До кінця 2025 року ми підготуємо єдині підручники з усіх предметів, адже їхнє використання дає нам змогу зміцнити єдиний освітній простір".

Автори нового підручника, який охоплює історичний період з 1945 року до наших днів, - помічник глави РФ Володимир Мединський і ректор Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) Анатолій Торкунов.

Як повідомлялося, українські експерти досліджували 23 російські підручники, за якими навчають дітей на окупованих українських територіях, і виділили щонайменше 20 наративів, які впливають на втрату зв'язку українських дітей в окупації з Україною.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті