У РФ знайшовся навчальний заклад, який відмовився проводити «Уроки про важливе» і підтримувати російську агресію - «Новоколледж» оголосив про своє закриття

Новосибірський міський відкритий коледж (Новоколедж) відмовляється підкорятися російській пропаганді та підтримувати російську агресію проти України. Про це заявив засновник навчального закладу Сергій Чернишов у відеозверненні.

За його словами, існує тільки два варіанти для Новоколеджу - або перетворити його на «типовий російський коледж із пропагандою і запобіганнями перед чиновниками», або визнати, що «неможливо робити нормальний коледж у ненормальній країні».

Він і педагогічний колектив обрали другий шлях. Чернишов підкреслив, що на нинішніх викладачах лежить «величезна провина за нормалізацію війни в нашій країні: за “Розмови про важливе”, листи на фронт, розноси повісток, за пропаганду і визнання героями колишніх убивць і ґвалтівників».

«Це обов'язок будь-якої людини, яка вважає себе педагогом: сказати, що війна - це жахливо, і люди, які підтримують її, заслуговують виключно на наше презирство. Тому що гріш ціна тій освіті, яка не помічає, як у сусідській квартирі вбивають людей, продовжуючи розмірковувати про якісь там інноваційні освітні технології. Ми як освітяни мали показати студентам, як має чинити людина в умовах морального вибору", - окреслив він позицію коледжу і закликав педагогічну спільноту підтримати його антивоєнну позицію.

Раніше Новоколедж відмовився проводити «Уроки про важливе», а Чернишова визнали «Іноагентом».

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті