У НАТО "висловили занепокоєння" нещодавніми зловмисними діями росії на території країн Альянсу

Члени НАТО висловили занепокоєння нещодавніми зловмисними діями росії на території країн Альянсу й пообіцяли відповісти "індивідуально та колективно". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву НАТО.

Як зазначається, в останні тижні були висунуті звинувачення кільком особам у зв'язку з ворожою державною діяльністю, яка охоплює Чехію, Естонію, Німеччину, Латвію, Литву, Польщу та Велику Британію.

"Ці інциденти є частиною кампанії з активізації діяльності, яку Росія продовжує здійснювати в євроатлантичному регіоні, зокрема на території Альянсу і через підконтрольних їй осіб. Це включає дезінформацію, саботаж, акти насильства, кібер- і електронне втручання, кампанії з дезінформації та інші гібридні операції", - йдеться в заяві.

Члени НАТО висловили "глибоке занепокоєння" гібридними діями росії, які становлять загрозу безпеці Альянсу.

"Ми підтримуємо постраждалих членів Альянсу й солідарні з ними. Ми будемо діяти індивідуально і колективно у відповідь на ці дії та продовжуватимемо тісно координувати свої дії", - наголошується в заяві.

Члени Альянсу також пообіцяли продовжувати посилення стійкості до гібридних російських загроз і закликали росію "виконувати свої міжнародні зобов'язання, так само як члени НАТО виконують свої".

"Дії Росії не зупинять членів Альянсу від продовження підтримки України", - додали в НАТО. 

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що для введення західних військ в Україну є дві умови, у тому числі - запит Києва. 

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті