У МЗС припустили, що ізраїльські туристи не зможуть попасти до Умані, якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться

Президент України Володимир Зеленський і посол України в Ізраїлі Євген Корнічук прореагували на депортацію громадян України з Ізраїлю. Про це пише посольство України в Ізраїлі на своїй сторінці у Facebook 20 серпня.

"Я заслухав доповідь прикордонника МЗС, який дає інформацію про поводження з нашими громадянами, які перебувають в різних країнах, та про візові норми, – заявив Зеленський на щотижневому брифінгу 20 серпня. – Керівникам, які відповідають за ці питання, надано відповідні доручення".

Пізніше посол України в Ізраїлі Євген Корнічук пояснив, що слова президента Зеленського стосувались саме Ізраїлю, звідки останнім часом поступає інформація про депортацію громадян України.

"Уряд України не терпітиме приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль Ми призупиняємо наші двосторонні домовленості про безвіз, згідно статті 7 Міжурядової угоди. Цей варіант на столі нашого Уряду", – зазначив Корнічук.

Він підкреслив, що права громадян України мають бути забезпечені, і якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться, в'їзд ізраїльтян до Умані буде заборонено.

"Не можна було б подумати, що нам доведеться йти з нашого шляху, щоб прийняти десятки тисяч ізраїльтян в Умані, з високим ризиком для безпеки та з величезними логістичними зусиллями, коли проти – уряд Ізраїлю знущається з наших громадян, які прибувають відповідно до договору між двома країнами, – зазначив також Корнічук. – Якщо Ізраїль хоче, щоб його громадяни мали змогу приїжджати в Україну в якості туристів, то я вважаю, що прем'єр-міністр Нетаньяху повинен особисто втрутитися у пошук вирішення нинішньої ситуації".

Раніше повідомлялось, що паломникам радять "максимально утриматися" від приїзду на святкування Рош ха-Шана в Умань у вересні.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті