У Львові відкрили перший в Україні реабілітаційний центр для ветеранів та цивільних

У Львові відкрили перший в Україні реабілітаційний центр для ветеранів та цивільних. Про це повідомляє Мінреінтеграції 26 березня.

"Пройшовши лікування у реабілітаційному центрі, люди переселяються до абілітаційного центру. Якщо у першому вони отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу, то у другому – протягом трьох тижнів навчаються самостійності та працюють над своїм психоемоційним станом. Допомагають їм у цьому коучі, психологи та фізичні терапевти. Цей процес максимально подібний до того, що чекає на ветеранів та поранених цивільних вдома. Вони самостійно готують їжу, ходять у магазин, а також користуються громадським транспортом", - йдеться у повідомленні.

Також тут постійно організовують різноманітні лекції, майстер-класи та поїздки на культурні заходи.

Площа абілітаційного центру – 660 м. кв. Він має 9 кімнат (6 із них – інклюзивні) та 27 ліжок.

Планується, що за рік тут зможуть отримати допомогу близько 300 осіб. Центр розташований на вулиці Стрийській, 86В.

HAB | Lviv Habilitation Center – ініціатива Альянсу громадського здоровʼя у співпраці з Національним реабілітаційним центром НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті