У Фінляндії через страйк можуть зупинитися заводи , що виготовляють боєприпаси для України

У Фінляндії через запланований по всій країні 1 та 2 лютого страйк можуть зупинитися заводи, які виготовляють боєприпаси для України. Крім того, буде зупинене авіасполучення до та з Фінляндії. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Yle.

Профспілка працівників державного та соціального секторів (JHL) організувала політичний страйк із закликом до уряду скасувати заплановані реформи ринку праці.

Як повідомляється, страйк вплине на роботу заводів, що виробляють боєприпаси у Фінляндії та Україні. Через це зупиниться виробництво боєприпасів на трьох заводах компанії, а також на заводі з виробництва пороху в Лапуа, Састамала і Віхтавуорі.

У пресрелізі профспілки також підкреслюється, що страйк є частиною політичного страйку, спрямованого не проти роботодавців, а тому, що уряд прем'єр-міністра Петтері Орпо "все ще наполягає на жорстких скороченнях для працівників".

Також акція протесту вплине на роботу всіх великих аеропортів Finavia, за винятком невеликих аеропортів у Халлі та Утті. Однак JHL зазначила, що акція не вплине на ту роботу, яка може поставити під загрозу життя, здоров'я або майно людей.

У національній авіакомпанії Finnair заявили, що страйк матиме "значний вплив" на її діяльність і призведе до скасування рейсів.

"Finnair має приблизно 60 000 клієнтів 1-2 лютого, чиї плани щодо подорожей можуть бути порушені через страйк", - йдеться у заяві компанії.

Авіакомпанія ще не внесла жодних змін до свого розкладу на час страйку, але запропонувала клієнтам можливість змінити свій рейс.

Нагадаємо, міністр оборони Фінляндії заявив, що в Україні йде війна за майбутнє всієї Європи. 

Статті

Світ
13.06.2024
08:28

"Якщо війна йтиме так, як зараз, очевидно, що Україна програє". Огляд західних медіа

Тоді в майбутньому Росія розв'яже війну. Росія воюватиме з українськими технологіями, українськими солдатами, з іншого географічного положення. Тоді ми будемо у 1939 році. Зараз ми у 1938.
Луганськ
12.06.2024
11:23

Екологічна катастрофа, невідворотність покарання для колаборантів та проблеми луганських підприємців: больові точки Луганщини очима Артема Лисогора

Менше 50 – НЕ тисяч, а ОСІБ. Те, що кількість мешканців вільної території Луганщини обчислюється не ТИСЯЧАМИ ОСІБ, а ОСОБАМИ, складно пояснити навіть колегам-журналістам з інших частково окупованих регіонів України. Бо в це важко повірити...
Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Всі статті