"Це стало б початком Третьої світової": прем'єр Словаччини Фіцо заявив, що блокуватиме вступ України до НАТО

Прем'єрміністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що блокуватиме вступ України до НАТО. Про це він сказав в ефірі радіо InfoVojna 20 січня.

"Я вважаю, що цього ніколи не станеться. Поки я матиму можливість впливати на словацьку політичну сцену, я використовуватиму право накласти вето на таке рішення. Я прямо кажу, що ми не будемо згодні з членством України в НАТО, тому що це стало б початком Третьої світової", - сказав Фіцо.

У той же час він зазначив, що вступ України до Євросоюзу "не стане проблемою" для Братислави.

"Я ще перед парламентськими виборами говорив, що якщо ЄС хоче прийняти Україну, для нас це не стане проблемою. Але Київ має виконати всі умови", - сказав словацький прем'єр.

Раніше повідомлялось, що прем’єр Словаччини підтримав блокування Орбаном €50 мільярдів для України.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті