"Талібан" заборонив жінкам працювати у неурядових організаціях

Правлячі в Афганістані таліби запровадили чергову заборону для жінок: тепер їм не можна працювати в неурядових організаціях (НУО) – нібито через порушення ісламського дрес-коду. Про це з посиланням на письмову заяву міністерства економіки Афганістану повідомила "Deutsche Welle" 24 грудня.

"Співробітницям не дозволяється приходити на роботу "до подальшого повідомлення", – сказано у повідомленні. – Заборона пояснюється "чисельними скаргами" на те, що деякі жінки нібито не дотримувалися ісламського дрескоду, встановленого талібами".

Уточнюється, що в будь-якої неурядової організації, яку звинуватять у недотриманні наказу, буде відкликана ліцензія на діяльність в Афганістані.

За словами представника міністерства економіки країни, заборона стосується понад 180 організацій, що входять до координаційного агентства з надання допомоги Афганістану (ACBAR).

Зазначається, що гуманітарні місії ООН часто працюють в Афганістані через місцеві організації, на які поширюється заборона.

"Заборона на роботу жінок у НУО повинна бути негайно скасована. Цей крок не тільки завдасть удару по правам жінок, а й погіршить гуманітарну кризу, а також завдасть шкоди найбільш вразливим афганцям", – написав тимчасовий повірений у справах Норвегії в Афганістані Пол Калумаль, який займається фінансовою допомогою населенню країни та брав участь раніше у переговорах з "Талібаном".

Раніше повідомлялося, що Афганістан готовий купити російську нафту в обмін на родзинки та лікарські трави.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті