Суд виніс вироки "беркутівцям" у справі розстрілів на Майдані

Святошинський райсуд Києва 18 жовтня оголосив рішення у справі масових розстрілів активістів 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Про це повідомляє "Суспільне".

Як повідомляється, щодо ексспівробітників нині розформованої роти спецпризначення "Беркут" суд виніс такі вироки:

Олегу Янішевському – довічне ув’язнення;

Павлу Аброськіну – 15 років позбавлення волі;

Сергію Зінченку – 15 років позбавлення волі.

Усі троє були звільненні з-під варти в грудні 2019 в рамках обміну полоненими з росією.

Сергій Тамтура виправданий за усіма статтями, а Олександр Марінченко, хоч і виправданий за низкою статтей, але отримав 5 років позбавлення волі, які втім вже відсидів у СІЗО.

У свою чергу, Офіс Генпрокурора у Telegram повідомив, що оскаржуватиме вирок суду, втім згодом це повідомлення зникло.

"Сьогодні рішення абсолютно не задовольняє. Більше того, скажу, мене аж трусить, тому що – неочікувано. Два беркутівці, яких відпустять. Ну, питання, чи вони не вчиняли тиск на суд, якщо суд ухвалив таке рішення, попри те, що напарники (беркутівців, яких виправдали – ред.) воюють на стороні так званої «ДНР». Абсурд. Рішення будемо оскаржувати, апеляція буде 100% і доб’ємося справедливості", – сказав згодом у коментарі Радіо Свобода Юрій Аксенин, син Героя Небесної сотні Василя Аксенина. 

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру у так званій "справі Майдану" 20 співробітникам ФСБ РФ, у тому числі колишньому ад’ютанту путіна Золотову.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті