Субваріант коронавірусу «Дженні» у січні виявили в 12 областях – МОЗ

В Україні минулого місяця було виявлено 42 випадки субваріанту коронавірусу «Дженні» у 12 областях. Про це повідомила пресслужба МОЗ 6 лютого.

Як повідомляється, Дженні переважає на території України протягом епідсезону 2023-2024 років.

«Протягом січня 42 випадки «Дженні» виявили у 12 областях: Житомирській (4), Івано-Франківській (1), Київській (4 – в області та 4 – у столиці), Львівській (6), Одеській (1), Сумській (8), Хмельницькій (4), Волинській (2), Черкаській (5), Чернівецькій (1), Рівненській (1) та Чернігівській (1) областях», - сказано у повідомленні.

Серед 42 хворих 8 пацієнтів потребували госпіталізації, та тільки одна людина мала два щеплення проти COVID-19.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін уточнив, що специфіка Дженні - це або середній або легкий перебіг захворювання. Майже половина хворих - люди віком від 60 років, лише 8 українців мали незавершений курс первинної вакцинації (з них лише дві людини - дві дози), решта – невакциновані.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті