Шольц пояснив свою відмову дати "зелене світло" для постачання Україні далекобійних ракет Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що відмовляється дати "зелене світло" для постачання далекобійних ракет Taurus Україні через те, що для нього головне - не допустити початку війни між НАТО та росією. Про це він сказав в інтерв'ю виданню Märkische Allgemeine Zeitung, опублікованому 28 березня.

"Як голова уряду я повинен взяти на себе відповідальність у питаннях війни та миру, а також у питаннях безпеки в Європі - і це також стосується питання Taurus. Окрім потужної підтримки України, для мене залишається важливим одне: ми зробимо все можливе, щоб війна не ескалювалася, тобто не почалася війна між росією та НАТО", - сказав канцлер ФРН.

Він підкреслив, що у Берліні й надалі так само будуть зважувати рішення щодо будь-якого виду зброї.

Шольц також знов сказав, що Німеччина не збирається відправляти свої війська в Україну. 

У той же час канцлер ФРН заявив, що готовий робити стільки, скільки потрібно, аби показати диктатору путіну, "що він не повинен просто чекати, поки всі інші відмовляться від своєї підтримки".

Шольц також нагадав, що з лютого 2022 року Німеччина зробила "більше, ніж будь-яка інша країна Європи", витративши на допомогу Україні понад 28 млрд євро.

Раніше повідомлялось, що бундестаг знову не підтримав постачання Україні ракет Taurus.

Раніше також повідомлялось, що путін називає "маячнею" війну РФ з НАТО, але погрожує, що аеродроми третіх країн, з яких злітатимуть передані Україні F-16, стануть "законною ціллю".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті