Шольц напередодні зустрічі з лідером Китаю заявив, що "нікому не дозволено допомагати", коментуючи експорт Піднебесної до РФ

Китай та інші країни мають припинити допомогу Росії, яка проявляється у експорті товарів. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. про це пишу Tagesschau., - , повідомляє РБК-Україна.

"Ми говоритимемо про те, що нікому не дозволено допомагати", - наголосив Шольц у Шанхаї, маючи на увазі зростання китайського експорту до Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Глава німецького уряду також повторив заклики не оминати санкції Заходу та не постачати зброю Росії.

За його словами, агресивна війна Росії - це не лише європейська проблема.

Такі заяви Шольца пролунали напередодні його зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном та прем'єр-міністром КНР Лі Цяном.

Видання нагадало, що представник німецького уряду Штеффен Хебештрайт ще 8 квітня анонсував візит Шольца до Китаю. Він зазначав, що канцлер хоче обговорити з китайськими чиновниками війну в Україні та вплив Пекіна на Москву.

Учора, 14 квітня, глава німецького уряду розпочав свій триденний тур Китаєм.

Шольц, за даними Reuters, має намір усунути розбіжності з Китаєм щодо низки питань, включаючи торговельну практику КНР та підтримку Росії.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті