Ще трьох дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію – Прокудін

Ще трьох дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

"Це – 11-річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці. Над її поверненням працювала організація “Save Ukraine”, органи опіки та піклування, служби у справах дітей.  Разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9-ти та 13-ти років. Їх доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до війська країни-агресорки". - написав Прокудін.

Прокудін зазначає, що вирвати хлопців з окупації стало можливим завдяки злагодженій роботі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України,  Громадської спілки Українська мережа за права дитини, органів опіки та піклування і служб у справах дітей області діти.

Зараз всі діти у безпеці. З ними працюють медики та психологи.

З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію  вдалось повернути 66 дітей із Херсонської області.

Тим часом окупанти змушують українських дітей збирати дрони. Також окупанти змушують школярів вступати до юнармії.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті