Сенатор США Грем ініціює законопроєкт про визнання РФ державою-спонсором тероризму

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що ініціює законопроєкт про визнання росії державою-спонсором тероризму згідно з законодавством США, що має зробити вторинні санкції "більш значущими". Про це він сказав він на брифінгу у Києві, повідомляє Укрінформ.

"Щодо виборів Путіна, вони нелегітимні. Він нелегітимний президент. Він керує терористичною державою, тож моєю відповіддю на його обрання, коли я повернуся до Вашингтона, буде представлення законопроєкту про визнання Росії державою-спонсором тероризму відповідно до законодавства США, тому що це те, чим вона є", – сказав політик.

Він закликав адміністрацію президента США Джо Байдена підтримати визнання РФ державою-спонсором тероризму.

За словами Грема, санкції працюють "не так, як мали б", а російська економіка є "надто сильною", тому союзникам необхідно подвоїти зусилля, аби переслідувати економічні активи РФ.

"Суть у тому, що визнання Росії [державою-спонсором тероризму] зробить вторинні санкції більш значущими, тому такі країни, як Індія, Китай та інші, які ведуть справи з Росією, робитимуть це на свій страх і ризик", – зауважив сенатор.

Нагадаємо, сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що Україна отримає ATACMS і переверне міст, який з'єднує Крим із РФ

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті