СБУ прийшла з обшуками до храму УПЦ МП в Івано-Франківську (ФОТО)

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи щодо безпеки на території храму УПЦ МП в Івано-Франківську. Про це 27 листопада повідомляє прес-служба СБУ.

"За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень єпархії для виявлення заборонених до звернення предметів та перевіряють осіб на території єпархії щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державі", - повідомили представники відомства.

Причиною для проведення обшуків стала озброєна агресія росії, разом з якою зростають ризики скоєння злочинів проти безпеки громадян та держави, а також проти незалежності. Ці обшуки співробітники СБУ проводять спільно з Нацполіцією та Нацгвардією.

Головною метою обшуків є перевірка даних про використання єпархії як осередку "російського світу", недопущення використання приміщень УПЦ для приховування громадян РФ або зберігання заборонених предметів, а також гарантії безпеки населення від провокацій та терористичних актів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ провела обшуки в УПЦ МП у Чернівцях у пошуках московських методичок та російського громадянства.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті