Росіяни можуть готувати провокації з використанням авто ОБСЄ – журналіст (ФОТО)

Росіяни завозять на тимчасово окуповані території позашляховики Toyota Land Cruiser з маркуванням ОБСЄ. Про це пише військовий журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram.

"Увага. Прошу максимального репосту. Це вкрай важливо, враховуючи ситуацію в Дніпрі. Щойно по своїх каналах я отримав це фото. Воно зроблено сьогодні перед КПП біля окупованого Ізварине. На фото трейлери-автовози, які заїжджають з Росії. На трейлерах білі позашляховики Toyota Land Cruiser з маркуванням ОБСЄ. Саме на таких автомобілях до 24.02.2022 пересувались по Донбасу спостерігачі СММ ОБСЄ", - повідомив він.

Журналіст наголошує, що машини ОБСЄ легально жодним чином не могли опинитися в розпорядженні росіян.

"Моя версія. Автомобілі потрібні зараз росіянам для провокації. Наприклад, їх можуть підірвати, не виключено, що із жертвами, а потім звинуватити Україну в злочині проти ОБСЄ", - зазначив Цаплієнко.

Така провокація, за його словами, з наступним тиражуванням в російських медіа, дозволила б відвести медійну увагу від реального військового злочину, скоєного росіянами в Дніпрі. 

"Насправді це лише один із варіантів, як російське командування може використати джипи ОБСЄ. Вчасний розголос унеможливлює ці варіанти. І я вдячний тим сміливцям на окупованій території, які зробили ці фото", - повідомив журналіст.

Як повідомлялося раніше, Генеральна секретарка Організації з безпеки та співробітництва в Європі Гельґа Марія Шмід проти виключення росії з ОБСЄ, заявивши при цьому, що "сидіти за одним столом – не означає обмінюватися дипломатичними люб’язностями".

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті