Росіяни намагаються повернути втрачені позиції поблизу Куп'янська – Маляр

Російські війська активно наступали протягом минулого тижня на Куп’янському напрямку в Харківській області. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону 7 серпня.

За її словами, загарбники намагаються призупинити український наступ. Найбільше зусиль вони докладають на сході.

"Весь минулий тиждень схід був епіцентром бойових дій. На Куп’янському напрямку, мабуть, було «найгарячіше». Ворог намагався повернути там втрачені ще восени минулого року позиції. У них такий план – хочуть повернути на Харківщині ті території, які втратили. Ворог намагався пробити нашу оборону, але це йому не вдалося", - зазначила Маляр. 

Вона додала, що на східних напрямках фронту ЗСУ постійно відбивають ворожі атаки, кількість яких збільшилася.

"Тривають важкі бої. На південному фланзі Бахмутського напрямку тривають наші наступальні дії, які вкрай ускладнені ворогом. Мар'їнський та Авдіївский напрямок – там буквально ситуація не змінюється, ворог відчайдушно намагається оточити Авдіївку, але йому це не вдається. На Лиманському напрямку в районі Серебрянського лісу точилися бої та весь тиждень були безкінечні штурми", - сказала заступниця міністра.

Як повідомлялося, на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом доби відбулися 50 бойових зіткнень.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті