РФ очолила перший в історії глобальний рейтинг кіберзлочинності

У першому в історії рейтингу кіберзлочинності росія з великим відривом випереджає Україну, КНР, США і НігеріюТаких висновків дійшли автори дослідження Оксфордського університету та Університету Нового Південного Уельсу в Канберрі, результати якого були опубліковані 10 квітня, повідомляє "Німецька хвиля".

У ході дослідження, яке проводилося впродовж трьох років, було оцінено найзначніші джерела кіберзлочинності й уперше в історії складено рейтинг країн відповідно до Світового індексу кіберзлочинності (WCI, World Cybercrime Index). При цьому використовувалися оцінки 92 провідних експертів у сфері кіберзлочинності з усього світу. Їх попросили визначити найбільш значущі джерела п'яти основних типів кіберзлочинності та оцінити країни за результатами кібератак, професіоналізму та технічних можливостей хакерів.

кібератаки Росія гібридна війна технології Україна

В результаті росія, яка опинилась на першому місці, отримала 58,39 бала, Україна – 36,44 бала, Китай – 27,86 бала, США – 25,01 бала, Нігерія – 21,28 бала. До першої десятки вогнищ світової кіберзлочинності увійшли також Румунія (14,83 бала), Північна Корея (10,61 бала), Велика Британія (9,01 бала), Бразилія (8,93 бала) та Індія (6,13 бала). Місця з 11-го по 20-те зайняли відповідно Іран, Білорусь, Гана, ПАР, Молдова, Ізраїль, Польща, Німеччина, Нідерланди та Латвія. Значення WCI всіх цих країн не досягає 5 балів.

Нагадаємо, СБУ ідентифікувала хакерів російського ГРУ, які здійснили атаку на "Київстар". Матеріали передадуть у Гаагу. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті