РФ хоче контролювати усі території, які зараз записані в її Конституції - Пєсков

РФ прагне контролювати усі території, які зараз прописані в Конституції як російські. Про це заявив представник Кремля Дмитро Пєсков у бесіді з The New York Times.

Таким чином він відповів на запитання журналіста, чи хоче Москва захоплювати українські території під час військової операції. На це запитання Пєсков відповів негативно.

"Ні. Ми просто хочемо контролювати всю землю, яку тепер записали в нашій Конституції як свою", — сказав він.

Прес-секретар президента РФ також заявив, що підстав для мирної угоди з Україною наразі немає, "операція в Україні продовжиться в найближчому майбутньому".

Нагадаємо, що в жовтні 2022 року російська влада опублікувала нову редакцію Конституції, включивши до списку суб'єктів тимчасово окуповані території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті