Резніков анонсував повернення громадського контролю на закупівлі в Міноборони

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що його відомство має намір повернути громадський контроль за закупівлями після скандалу із цінами на продукти харчування. Про це чиновник написав на своїй сторінці у Facebook.

Міністр застеріг інших чиновників відомства від корупційних дій.

"Аудит показав, що система закупівель і контролю потребує змін. Саме аудит пришвидшив процес реорганізації системи закупівель у тиловому забезпеченні та спричинив кадрові рішення щодо осіб, стосовно доброчесності яких були обґрунтовані сумніви. Ми проводимо очищення одночасно з відсіччю ворогу. Сховатися за війною у корупціонерів не вийде", - написав Резніков.

Також він розповів, що провів перемовини у двох парламентських комітетах щодо подальших рішень, спрямованих на прозорість системи закупівель.

"Ми домовились повернути громадський контроль над закупівлями речового майна, ПММ, харчування з урахуванням обмежень військового стану. Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля проведено нараду за участі Міноборони, Мінекономіки, СБУ та ДБР. Домовились створити спільну робочу групу, оскільки всі учасники висловили позицію щодо необхідності зміни системи харчування", - розповів Резніков.

Як повідомлялося раніше, на тлі скандалу із закупівлею продовольства за завищеними цінами заступник міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов подав у відставку.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті