Рашисти вербують для війни в Україні мешканців Киргизстану та інших країн Центральної Азії - ЗМІ

Громадян Киргизстану, як і інших країн Центральної Азії, вербують для участі у війні в Україні на боці Росії. Розслідування про це опублікувала на своєму YouTube-каналі редакція громадського фонду "МедіаХаб" під керівництвом журналіста Алі Токтакунова, повідомляє Радіо Свобода.

Як стверджується, у соціальних мережах почали з'являтися оголошення про вербування мешканців країн Центральної Азії, зокрема Киргизстану та Узбекистану, до російської приватної військової компанії "Вагнер" під виглядом набору працівників для приватних охоронних підприємств у регіонах Росії.

В оголошеннях зазначено, що претенденти мають "охороняти промислові об'єкти у віддалених регіонах Росії". При цьому, коли журналісти зв'язалися з роботодавцями, їм було запропоновано іншу роботу - "виконання завдань у зоні спецоперації" в Україні з винагородою в 240 тисяч рублів. При цьому йшлося, що наймаюча організація працює на користь міноборони Росії, а "жодних компенсацій у разі каліцтва не передбачено".

Претендентам пропонувалося приїхати на роботу в хутір Молькине Краснодарського краю. Раніше у журналістських розслідуваннях було встановлено, що там розташована база ПВК Вагнера. Телефонний номер, з якого надсилався опис вакансії та умови, також, як стверджують журналісти, мають відношення до ПВК.

У повідомленні наголошується, що участь громадян Киргизстану у збройних конфліктах в інших країнах вважається в країні кримінальним злочином.

Як повідомлялося, російські "вагнерівці" сильно потріпалися у боях на Луганщині.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті