Рашисти влаштували теракт в Оленівці, щоб завадити постачанню в Україну західного озброєння - ГУР

Терористичний акт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні зброї. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

"Будь-якими методами росія намагається завадити постачанню в Україну західного високоточного озброєння", - повідомив представник ГУР МО України, член координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

За його словами, обстріл колонії в Оленівці був спецоперацією з метою дестабілізації українського суспільства та деморалізації українських військовополонених

"Від початку цієї страшної трагедії та страшного фарсу, який ми бачили з боку росіян, – це й було фальшування. Від перших повідомлень про застосування і навмисний обстріл високоточною зброєю HIMARS – це була спецоперація проти постачання Україні західного високоточного озброєння. Це була спецоперація з метою дестабілізації українського суспільства та деморалізації українських військовополонених. З самого початку це було фальшування, але світ швидко викриває такі речі", – наголосив представник воєнної розвідки України.

Як повідомлялося раніше, 29 червня в СІЗО з українськими військовополоненими стався вибух, внаслідок якого загинуло 50 людей і 73 з них отримали поранення. Російська сторона заявила, що колонію було обстріляно з боку ЗСУ. У Пентагоні заявили, що є дані про те, що спецслужби РФ готують неправдиві докази у підтвердженні своєї "версії".

ЗСУ, Служба безпеки України, Головне управління розвідки Міноборони України та уповноважений Верховної Ради України з прав людини вимагали направити до Оленівки представників ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті