Ракети Storm Shadow/SCALP EG для України постачають Франція, Британія та Італія - міністр оборони Сполученого Королівства

Італія, разом з Францією та Сполученим Королівством постачає крилаті ракети Storm Shadow/SCALP EG для України. Про це повідомив міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шаппс, - пише Мілітарний.

Під час свого візиту на виробничий майданчик MBDA UK, де відбувається збірка та модернізація британських ракет Storm Shadow, міністр повідомив що, окрім Франції та Британії, ракети постачає також і Італія.

«Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франція та Італія готують цю зброю для використання, зокрема в окупованому Криму» — повідомив міністр.

Треба зазначити, що уряд Італії офіційно не повідомляв про передачу ракет цього типу до України, але як вважають деякі західні експерти, передача відбулась без будь-якого оголошення.

Видання повідомило, що перше замовлення на Storm Shadow Італія розмістила у 1999 році, а за весь час, ПС Італії за неофіційними даними отримали 200 ракет Storm Shadow.

Ракети використовуються з ударних літаків Panavia Tornado та винищувачів EF-2000A Typhoon, які є основними їх носіями.

Треба зазначити, що візит британського міністра оборони Гранта Шаппса на підприємство MBDA UK може свідчити про відновлення їх збірки на території Британії.

Раніше на цьому підприємстві в рамках програми SPEAR Cap 4 (Selective Precision Effects At Range Capability 4) відбувалась модернізація та подовження строку експлуатації цих ракет. 

Головним покращенням стало використання додаткового обладнання, яке дозволяє перенацілювати ракету під час польоту та здійснювати обхідні маневри ворожих систем протиповітряної оборони.

Як повідомив тодішній керівник проєкту, за планом модернізація мала завершитись у 2022 році, а ракети які потрапили у відео міністра оборони можливо є новозбудованими.

«Модернізація запасів триває вже кілька років, а її завершення очікується у 2022 році», – зазначив представник MBDA.

Також міністр оборони Грант Шаппс повідомив, що оскільки уряд планує збільшити витрати на оборону, він має намір інвестувати у пришвидшення виробництва крилатих ракет Storm Shadow.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті