Путін запросив на свою "інавгурацію" лідерів ЄС

Високий представник ЄС Жозеп Боррель виступає проти того, щоб лідери країн-членів ЄС брали участь у "інавгурації" російського диктатора путіна у Москві. Про це заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє Укрінформ.

Він повідомив, що лідери європейських країн отримали запрошення на "інавгурацію" путіна 7 травня й остаточного рішення ще немає, проте країни готують спільну відповідь Москві.

"Я можу підтвердити: запрошення, які були розіслані Кремлем до участі в "інавгурації" Путіна були отримані в країнах-членах та у нашій Делегації (ЄС – ред.) в Москві. Ми наразі обговорюємо з країнами-членами, якою може бути форма нашої відповіді на це", - сказав Стано.

За його словами, країни-члени завжди прагнуть мати скоординований європейський підхід у питаннях зовнішньої політики, всюди, де це можливо.

"Тож ми все ще обговорюємо з країнами-членами, як підійти до цього, з урахуванням всіх відповідних елементів. Тож остаточне рішення ще не було прийнято. Але я можу поділитися з вами, що високий представник ЄС Жозеп Боррель виступає проти того, щоб ЄС завтра брав участь у цій події в Москві", - додав речник ЄС.

Нагадаємо, Україна не бачить правових підстав для визнання путіна легітимним президентом РФ

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті