Президентка Грузії виступила за введення обмежень для росіян, які масово прибувають до країни

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі у зверненні, присвяченому Дню незалежності, розкритикувала уряд за його політику щодо громадян РФ, які приїхали в країну, - пише "Медуза".

Зурабішвілі, зокрема, наголосила, що незалежність означає захист громадян з боку держави, а основи державності припускають, що країна управляється за правилами і законами, дія яких поширюється на всіх.

"Незрозуміло, чому не було вжито жодних заходів і розроблено правил для тих, хто масово прибув із Росії, та їхньої діяльності, особливо в таких галузях, як охорона здоров'я та освіта", - заявила президентка Грузії, додавши, що росіянам нині також можна "купувати нерухомість і не платити податки".

Зурабішвілі наголосила на віковічних традиціях гостинності та толерантності в Грузії, однак нагадала, що влада РФ під приводом захисту російськомовного населення нападала на сусідні країни.

Президент Грузії також знову заявила, що виступає проти відновлення прямого авіасполучення з Москвою. "Незрозуміло і прикро, коли ми сьогодні підраховуємо, скільки мільйонів принесе нам "подарунок польотів". Чи продається наша гідність за 200 або 300 мільйонів?!" - заявила Зурабішвілі.

Назвавши загалом зовнішню політику грузинського уряду незрозумілою, президентка зазначила, що, на її думку, Грузія дедалі більше віддаляється від Європи і може опинитися в ізоляції.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті