Президент підписав указ про звільнення начальників всіх обласних ТЦК

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №491/2023 від 17 серпня із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити начальників всіх територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки ЗСУ (ТЦК). Документ розміщено на сайті Президента 17 серпня.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України" (додається)", – сказано в документі.

У рішенніі РНБО рекомендовано призначати на посади керівників обласних ТЦК "осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, та за умови проходження ними перевірки Службою безпеки України".

Також у рішенніі РНБО рекомендовано прокуратурі, НАЗК та ДБР "вжити у місячний строк додаткових заходів з протидії вчиненню посадовими особами територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України корупційних та інших кримінальних правопорушень".

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше повідомлялось: перевірки військкоматів: голова НАЗК пояснив, у якому випадку ми все одно отримаємо корупцію.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті