Уряд вдосконалить функціонал застосунку "Дії" для ВПО

Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал "Дії" для переселенців. Про це заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, - повідомляє прес-служба відомства.

"Підтримка до ВПО має надходити без зволікань. Про це говорили на міжвідомчій нараді, яка пройшла під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук. Обговорювали, як можна налагодити вчасну виплату допомоги на проживання ВПО та спростити подачу заяв через мобільний додаток Дія", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у підсумку Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал "Дії". 

А саме: щоб ВПО могли через цей застосунок знятись з обліку та змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні.

Крім того, ВПО, які подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 р. та не отримали довідку і допомогу, у разі повторного подання документів до органу соціального захисту або ЦНАПу зможуть отримати і те, й інше – з дати подачі заяви в Дії.

"Затримка виплат ВПО неприпустима. Люди, які перебувають у скрутному становищі, залишились без домівок та підтримки близьких, не повинні чекати місяцями", – наголосила Ірина Верещук.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті