Підрозділ елітних "чорних беретів" ЗС РФ втратив на війні в Україні вчетверо більше, ніж за десять років війни в Чечні

За майже два роки війни в Україні елітна 155-та бригада морської піхоти російських збройних сил втратила щонайменше 234 особи особового складу загиблими, - повідомляє ВВС.News.

При цьому втрати "чорних беретів" з урахуванням тяжкопоранених, загиблих і зниклих безвісти можуть перевищувати 1450 осіб, тобто до половини штатної чисельності бригади.

Бі-бі-сі спільно з "Медіазоною" і командою волонтерів вдалося встановити імена 234 військовослужбовців 155-ї бригади морської піхоти, загиблих під час вторгнення в Україну. Це вчетверо більше, ніж втрати цього підрозділу за десять років війни в Чечні.

Серед загиблих - 18 офіцерів, зокрема начальник бронетанкової служби підполковник Сергій Москвичов, чотири майори і п'ять капітанів.

Встановлена журналістами цифра втрат в Україні охоплює тільки тих військовослужбовців, про смерть яких повідомлялося в публікаціях чиновників Приморського краю, ЗМІ, соцмережах, і чиє місце служби змогли підтвердити.

Реальна кількість загиблих "чорних беретів" 155-ї бригади може бути вдвічі вищою - тобто близько 470 осіб.

Статті

Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Всі статті