Підозру отримали троє чиновників РФ, які організували перекидання військ на фронт через Бердянський морський порт

СБУ повідомила про підозру урядовцям РФ, які задіяли Бердянський морпорт для перекидання російських військ на фронт. Про це повідомило відомство в Телеграм 27 березня.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на ще трьох російських високопосадовців, які причетні до ведення агресивної війни проти України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мова йде про:

- Олександра Пошивая, заступника міністра транспорту РФ;

- Захарія Джіоєва, керівника федерального агентства морського та річкового транспорту росії;

- Сергія Сафонічева, очільника федеральної установи "Адміністрація морських портів Азовського моря" країни-агресора.

Після захоплення Бердянська ці чиновники організували використання місцевого морського торговельного порту для потреб міноборони РФ. Фігуранти задіяли цивільні судна морпорту для перекидання російських військ до тимчасово окупованих регіонів півдня України. 

"Це стало особливо актуальним для кремля після вибуху на Керченському мосту, коли було порушено логістичні шляхи загарбників та їхнє забезпечення через тимчасово окупований півострів", - пише СБУ.

Крім того, фігуранти організували зведення на території Бердянського морпорту та його акваторії російських фортифікаційних споруд і загороджень.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Пошиваю, Джіоєву та Сафонічеву про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Оскільки фігуранти перебувають на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше повідомлялось, що підозру отримали двоє російських генералів, які наказали замінувати "зерновий коридор" й обстрілювати українські енергооб’єкти.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті