Переміг "Захисник України" від 10-річного Михайла Одинцова: конкурс новорічних прикрас для головної ялинки Луганщини завершено

Конкурс саморобних новорічних прикрас, у якому взяли участь діти - переселенці з Луганської області, заврешено - у ньому переміг "Захисник України", якого власноруч зробив 10-річний Михайло Одинцов з міста Гірське. Про це повідомила Луганська ОВА на своїй сторінці у Facebook 23 грудня.

"Очільник Луганщини Артем Лисогор привітав маленьких луганчан із прийдешніми Новорічними святами та, як і обіцяв, вручив приз переможцю конкурсу ялинкових саморобних прикрас - 10-річному Михайлу Одинцову. Михайлик власноруч виготовив фігурку Захисника, який оберігає та боронить сьогодні всіх українців. Мужнього, сильного та сміливого, як брати і татко", - сказано в повідомленні. 

За іграшку під назвою "Бережіть нашого воїна" на момент завершення конкурсу віддали голоси 638 жителів області.

Зазначається, що Михайло родом з міста Ровеньки, які окуповані росіянами з 2014 року. До повномасштабного вторгнення родина Одинцових проживала в Гірському.

За словами хлопця, ідея зробити саме таку прикласу для ялинки, ку встановлять на адмінмежі Луганщини, прийшла, коли він побачив у магазині фігурку янгола. Тоді Михайло попросив маму придбати її і вирішив, що зараз всі янголи одягнені у камуфляж та берці. Разом з мамою пошили Захиснику форму, а в руки йому додали кулю з картою процвітаючої України.

 "Ця прикраса має символічне значення для всіх луганчан, яким довелося покинути свої домівки. "Воїн" - це не просто новорічна саморобка, це уособлення віри в нашу Перемогу, символ єдності та неподільності України", - зазначив Артем Лисогор та подарував хлопцеві геймерську клавіатуру.

Прикрасу, зроблену Михайлом, голова облдержадміністрації пообіцяв передати Командувачу Сухопутних військ Олександру Сирському. 

Конкурс ялинкових прикрас Луганщини Артем Лисогор оголосив 9 грудня. Протягом тижня маленькі переселенці несли свої роботи до гуманітарних хабів в усіх куточках України. Іграшками, сповненими дитячої любові, прикрасили новорічну ялинку, яку Артем Лисогор встановив особисто на адмінмежі області. Решту він передав на фронт під час робочої поїздки "на схід" як обереги для військових.

Раніше повідомлялось, що понад тисяча ВПО з Луганщини отримали допомогу в хабах Гірської громади за тиждень

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті