П’яного чоловіка, який погрожував підірвати гранату на АЗС у центрі Кропивницького, затримали зі стріляниною

Чоловік у стані алкогольного сп’яніння погрожував підірвати гранату на АЗС у Кропивницькому і був затриманий зі стріляниною 6 вересня. Про це повідомив очільник Нацполіції Іван Вигівський на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши відповідне відео.

"Сьогодні завдяки точним діям патрульних поліцейських вдалося запобігти людським жертвам у Кропивницькому, – написав Вигівський. – Нетверезий чоловік у центрі міста на АЗС погрожував людям підірвати гранату.  Як виявилося потім, лише на словах. Але в той момент загрозу сприймали як реальну".

Зазначається, що громадяни викликали поліцію. Коли чоловік побачив патрульних, сів у авто та почав тікати. Патрульні намагались зупинити та заблокувати автомобіль втікача, але той продовжував рух. Тоді один з правоохоронців здійснив постріл у колесо з табельної зброї – завдяки цьому зловмисник був зупинений та затриманий. І, як наслідок, не нашкодив життю та здоров’ю людей.

"Це затримання – яскравий приклад того, чому для захисту законослухняних громадян та забезпеченню безпечного середовища поліцейські повинні мати при собі та без остраху доцільно використовувати табельну вогнепальну зброю. І це питання не може бути дискусійним", – підкреслив Вигівський.

Раніше повідомлялося, що 29 серпня у Дніпрі поліцейський застрелив власника елітного авто.

Раніше також повідомлялось, що патрульному з Дніпра, який застрелив водія при затриманні, присудили домашній арешт.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті