Окупанти зібрали на Донеччині "царь-потяг" довжиною 30 км

"Московити на Донеччині зібрали "царь-потяг" довжиною 30 км, у складі якого понад дві тисячі вагонів", - повідомляє український аналітичний Телеграм-канал "DeepState".

"Безперервна конструкція з товарних вагонів тягнеться по гілці від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи та налічує близько 2100 вагонів різного типу. Зведення цієї вагонної багатоніжки почалось у липні 2023 року. Для побудови, вочевидь, використовувався рухомий склад, вкрадений з тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

"Це є дуже специфічною інженерною спорудою, ефективність якої оцінити складно. Задумка зрозуміла - перешкода для просування Сил Оборони. ЇЇ цілком можна розглядати як окрему лінію оборони, адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий", - зазначають аналітики.

"Наведені радарні знімки - загальнодоступні, для розуміння масштабів цього утворення. Побудова "потягу" верифікована нашою командою візуально на знімках за різні періоди часу", - уточнюють аналітики.

Телеграм-канал російської редакції "Радио Свобода" повідомляє, що російський залізничний блогер Сергій Сігачов, який також проаналізував знімки, стверджує, що йдеться не про один 30-кілометровий склад, а про три (також надзвичайно довгі) потяги, між якими є невеликі розриви. "Тобто, не 30-км суцільна "змія", а три змії", - зазначає Сігачов.

При цьому зазначається, що навіть під час літнього контрнаступу українські війська не намагалися наступати на цій ділянці фронту. Зараз тут у районі Новомихайлівки намагаються наступати російські окупанти.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті