Окупанти вдарили по колонії в Оленівці, щоб звинуватити Україну та приховати свої військові злочини – Генштаб

Артилерійський удар 29 липня по колонії в окупованій Оленівці завдали росіяни, щоб приховати власні воєнні злочини. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

"Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну в здійсненні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими та розстріли, які здійснювали там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ", - заявили українські військові.

Також, як запевняє Генштаб, ЗСУ не завдавали ракетних або артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка. Зазначається, що завдяки високоточній зброї партнерів українські воїни завдають виключно точних ударів лише по військовим російським об'єктам.

"Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів і виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели і не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де, ймовірно, утримують військовополонених побратимів", - додали в Генштабі.

Також українські військові наголошують, що росіяни продовжують спроби звинувачувати ЗСУ у обстрілах цивільної інфраструктури та населення, тим самим приховуючи власні злочинні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти звинуватили ЗСУ в обстрілі колонії в Оленівці, де нібито загинули 40 українських полонених. В Україні цей удар заперечують.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті