Німецькі депутати у листі до Шольца закликали якнайшвидше надати Україні ракети Taurus

Депутати Бундестагу від трьох партій написали листа до канцлера Німеччини Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса, у якому закликали якомога швидше передати Україні далекобійні ракети Taurus. Про це 14 веесня повідомляє німецьке видання Tagesschau.

Напередодні засідання Контактної групи з України в Рамштайні, яке відбудеться 19 вересня, депутати заявили про необхідність надати Україні подальші зобов'язання для допомоги у боротьбі з росією.

"Зокрема, Україна потребує крилатих ракетних комплексів Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, для того, щоб цілеспрямовано послабити російську військову логістику", - йдеться в листі.

Депутати наголосили, що представники українського уряду запевнили їх в особистих розмовах, що ці ракети будуть використовуватися виключно на території України.

"Ми не бачимо причин сумніватися в цій обіцянці", - заявили вони, додавши, що Німеччина повинна продовжувати постачання засобів протиповітряної оборони, боєприпасів, лікарняного обладнання та бронетехніки, особливо бойових танків і бойових машин піхоти.

Також депутати наголосили на необхідності надання запасних частин для раніше поставлених систем і допомоги в їхньому ремонті.

Як повідомлялося, Шольц пояснив, чому зволікає з рішенням про постачання німецьких ракет Taurus в Україну.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті