Нардепка від ОПЗЖ Королевська отримала підозру за внесення недостовірних відомостей до е-декларації

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили народній депутатці України Наталії Королевській про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Про це повідомила САП у своєму Телеграм-каналі 17 лютого.

"17 лютого 2023 року за дорученням керівника САП прокурор САП за участі детективів НАБУ повідомив про підозру народному депутату V, VI та VIII, IX скликань в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до електронної декларації, – сказано в повідомленні. – Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України".

Зазначається, що народна депутатка в декларації за 2020 рік не вказала дві земельні ділянки в Обухівському районі загальною площею 0,829 га та вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, що розташовані в Московській області РФ вартістю майже 1,8 млн грн.

Уточнюється, що загалом сума незадекларованих об’єктів нерухомого майна становить понад 4,315 млн грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

"Зважаючи, що місцеперебування нардепа не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, – пише відомство. – Розслідування цих фактів розпочато на підставі висновку НАЗК".

Раніше повідомлялось, що заводи підсанкційного російського олігарха Дерипаски на 10 млрд грн тепер належать Україні.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті