Напередодні Різдва всесвітньо відомий митець Геррі Хофштеттер підсвітив будівлі Києва (ФОТО)

В рамках світлового арт-туру "Різдвяне світло для надії" всесвітньо відомий митець зі Швейцарії Геррі Хофштеттер подарував Україні світлове шоу, аби принести українцям надію та світло у темні дні. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Так, 23 грудня на Андріївській церкві, Національному музеї історії України, Дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлі Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка та Дзвіниці Софійського собору з'явилися проєкції з українськими державними символами, абстракціями на різдвяну тематику, вишиванками, соняшниками та багатьма іншими яскравими й життєрадісними зображеннями.

Геррі Хофштеттер разом з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором митець працюватиме в Україні протягом ще двох різдвяних вечорів – 24 та 25 грудня з 16 до 22 години.

«Це дуже символічно, що в часи, коли росія намагається позбавити нас світла, ми спільно з нашими європейськими друзями це світло можемо повернути. Хоча б в такий мистецький спосіб», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Геррі Хофштеттер та його команда свідомо відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною. Адже багато українців через російську збройну агресію не можуть святкувати як зазвичай – у теплих затишних оселях серед рідних і близьких. Та митець своїми роботами доводить, що варто жити й захищати та підтримувати місце де ми живемо, планету Земля, її довкілля.

Проєкції, які з'являються на будівлях у Києві, транслюються й в прямому ефірі, тож їх можна бачити в будь-якому куточку України й світу. Зображення окремих проєкцій створюються відразу під час освітлення на місці у вигляді NFT та розміщуються на платформі Opensea NFT. Отримані від продажу робіт кошти підуть на наступну акцію митця для підтримки України.

Проєкт реалізується за підтримки посольства Швейцарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства внутрішніх справ України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті