На шахтах Довжанська на Луганщині окупанти демонтують і крадуть обладнання, готуючи підприємства до "консервації"

На шахтах в районі окупованого з 2014 року міста Довжанськ Луганської області рашисти демонтують і вивозять обладнання, заявляючи про подальшу "консервацію" вугільних підприємств. Про це повідомила Луганська ОВА на своїй сторінці у Facebook 12 грудня.

"У Довжанську окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання. Для гірників, яких не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування, – сказано в повідомленні. – Зокрема, на шахті "Червоний партизан" поблизу Довжанська демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації".

Уточнюється, що 700 працівникам запропонували місця у місцевих "центрах зайнятості" у зв’язку із ліквідацією підприємств.

Зазначається, що окупанти вже підготували перелік шахт, які вони вважають нерентабельними.

"Одночасно в Довжанську вкрай посилили мобілізаційні заходи – чоловіків шукають, перевіряючи кожну квартиру", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що окупанти вивозять обладнання з шахт Луганської області в напрямку росії.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті