На фронті в Україні загинув доброволець із Іспанії

Під час бойових дій в Україні минулого тижня загинув 26-річний уродженець Каталонії на ім’я Пау, який долучився до українського війська як доброволець. Про це з посиланням на ABC повідомляє "Європейська правда".

Міністерство закордонних справ Іспанії підтримує зв'язок із родиною загиблого. Мадрид готується до репатріації його тіла.

Чоловік загинув кілька днів тому, "захищаючи українську позицію, яка зазнала російського нападу", пише ABC.

За інформацією ЗМІ, Пау прибув в Україну самостійно й долучився до сил оборони України після того, як здобув військову підготовку. Не уточнюється, у складі якого підрозділу він воював.

Відомо, що у травні 2022 року 12 іспанців приєдналися до Міжнародного добровольчого легіону, який об’єднує іноземців, що воюють проти росіян під час їхнього повномасштабного нападу на Україну.

Наразі точно невідомо, скільки іспанців воюють в Україні та скільки з них загинули.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті