Митрополита Павла звільнено з-під варти: адвокат каже, що внесено заставу у розмірі 33 млн 300 тисяч гривень, які назбирали віряни УПЦ

Митрополита Павла Лебедя, відомого як "Паша Мерседес", звільнили з-під варти після того, як за нього було внесено заставу у розмірі 33 млн 300 тисяч гривень 7 серпня. Про це повідомив його адвокат Микита Чекман, розмістивши відповідний пост і відео у своєму Телеграм 7 серпня.

"Сьогодні було остаточно внесено заставу за митрополита Павла. Хочу вам сказати, що більше тисячі людей заплатили кошти в якості застави за нашого владику", – каже адвокат на відео й дає слово своєму клієнтові.

У наступному пості Чекман написав наступне:

"Нагадаємо, що Солом’янським районним судом міста Києва було змінено запобіжний захід Митрополиту Павлу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою із обранням застави у розмірі 33 мільйони 300 тисяч грн – непідйомної на перший погляд суми. На веб-сайті Української Православної Церкви було оприлюднено реквізити, за якими кожен міг долучитися та сплатити заставу за Митрополита Павла, прискоривши звільнення зі слідчого ізолятора. Сьогоднішня подія – це спільна заслуга парафіян Української Православної Церкви, які довели, що немає нічого неможливого. Заставу внесли близько 1000 чоловік!!!"

Раніше повідомлялось, що суд змінив запобіжний захід митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу (Петру Лебедю) на утримання під вартою.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті