МОК допустить російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024

Міжнародний олімпійський комітет допустить до індивідуальних змагань спортсменів з росії та Білорусі в Олімпійських ігор-2024 у Парижі в нейтральному статусі за особистими умовами. Про це повідомляє прес-служба МОК 8 грудня.

"Індивідуальні нейтральні спортсмени - це спортсмени з російським або білоруським паспортом. Будуть застосовуватися суворі умови допуску, засновані на рекомендаціях, виданих Виконкомом МОК 28 березня 2023 року для міжнародних федерацій та організаторів міжнародних спортивних заходів", - зазначили у МОК.

Також повідомляється, що спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права бути заявленими чи брати участь у змаганнях. Допоміжний персонал, який активно підтримує війну, не залучатиметься.

Те ж саме передбачається для спортсменів та персоналу, які перебувають на контракті з російськими або білоруськими військовими або органами національної безпеки.

У МОК додали, що жоден прапор, гімн, кольори чи будь-яка інша ідентифікація росії чи Білорусі не будуть демонструватися на ОІ - 2024 та жоден російський чи білоруський уряд чи державні чиновники не будуть запрошені чи акредитовані.

Зазначається, що серед 4600 спортсменів з усього світу, які пройшли відбір до Парижа-2024, є лише вісім з російським паспортом і троє з білоруським.

Як повідомлялось раніше, збірну росії з футболу не допустили до участі в Лізі націй 2024/2025.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті