Міноборони проведе перевірку та звернеться до СБУ через матеріал про завищені ціни за закупівлю продовольства для армії

Міністерство оборони проведе перевірку, а також звернеться до СБУ через інформацію ЗМІ щодо закупівлі продуктів для військових за нібито завищеними цінами. Про це 22 січня повідомила прес-служба відомства.

"Відомості про зміст закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, поширюються з ознаками умисних маніпуляцій і вводять в оману", - заявили в Міноборони.

У результаті у військовому відомстві розпочали підготовку матеріалів до СБУ. Від спецслужби чекають на розслідування щодо поширення "завідомо неправдивих відомостей, які завдають шкоди інтересам оборони в особливий період".

При цьому у самому міністерстві також розпочали службову перевірку за цими матеріалами. Глава відомства Олексій Резніков також особисто звернувся до голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати вичерпну інформацію про порядок, обставини та результати закупівлі послуг харчування військовослужбовців на 2023 рік за участю представників НАБУ та ДБР.

"Щодо процесу та результатів закупівель послуг харчування також буде проведено внутрішню перевірку. У разі виявлення порушень у діяльності посадових осіб Міноборони вони будуть нести відповідальність за законом", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні у профільному комітеті Верховної Ради заявили, що викликають керівництво Міноборони щодо інформації у ЗМІ про закупівлю продуктів за завищеними в рази цінами.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті