Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду, до якого ввійшли Олеся Жураківська, Олександр Книга

Міністерство культури та інформаційної політики 8 лютого затвердило новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду. Про це йдеться у повідомленні на сайті МКІП. 

За квотою Президента до нового складу Наглядової ради УКФ увійшли художня керівниця театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра» Олеся Жураківська та генеральний директор державної установи «Український інститут» Володимир Шейко.

МКІП увів до Наглядової ради в. о. генерального директора — художнього керівника Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдану Півненко та генеральну директорку Film.ua Group Вікторію Ярмощук.

Крім цього, за результатами рейтингового інтернет-голосування членами ради стали:  

від закладів культури: 

  • Олександр Книга, генеральний директор — художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша;
  • Юрій Савчук, генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні;від громадських об’єднань: 
  • Володимир Bоробей, директор товариства з обмеженою відповідальністю «ППВ Мережі знань»
  • Богдан Логвиненко, голова громадської організації «Українер».

Нагадаємо, наглядова рада — це один із органів управління Українського культурного фонду. Вона складається з дев’яти осіб: двох визначає Президент, двох — МКІП, два представники закладів культури, ще двоє — від громадських об’єднань. Голову фонду обирають окремо інші вісім членів і затверджують наказом МКІП.

Строк повноважень члена Наглядової ради становить три роки. Одна й та сама особа не може обіймати посаду члена Наглядової ради Фонду понад два строки поспіль.

Український культурний фонд  — державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Діяльність фонду координується МКІП.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті