Мінфін залучив майже $2,8 млрд грантів і пільгового фінансування від міжнародних партнерів

До державного бюджету України в жовтні надійшло майже $2,8 млрд зовнішнього фінансування, з якого понад 40% допомоги становили грантові кошти на безповоротних умовах. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну 31 жовтня.

"Серед донорів у жовтні 2023 року: Європейський Союз – 1,6 млрд доларів США (пільгове фінансування); Сполучені Штати Америки – 1,15 млрд доларів США (грант)", - зазначається у повідомленні.

У Мінфіні додали, що загальний обсяг фінансування за програмою макрофінансової допомоги ЄС сягає 18 млрд євро, із яких Україна отримала вже 15 млрд євро. 

Також Україна отримала вже 10,9 млрд доларів США грантового фінансування від Сполучених Штатів у 2023 році.

Як повідомили у Мінфіні, міжнародне фінансування спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема, на забезпечення соціального захисту населення, гуманітарні потреби, оплату праці працівників секторів освіти та охорони здоров’я.

"Загалом за 10 місяців 2023 року Міністерство фінансів України залучило близько 35,4 млрд доларів США зовнішнього фінансування на нагальні потреби держбюджету", - підсумували у Мінфіні.

Як повідомлялось раніше, Європарламент погодив створення Фонду допомоги Україні на 50 мільярдів євро.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті