Мешканці 76 знесених багатоповерхівок в окупованому Маріуполі не можуть отримати компенсаційне житло. "Мер" назвав причини, але не запропонував рішення

Мешканці 76 знесених багатоповерхівок в окупованому Маріуполі не можуть отримати компенсаційне житло. Цей факт визнав "мер" захопленого міста Олег Моргун у себе в Телеграм.

Йдеться про Лівобережний район Маріуполя, якому окупанти повернули ім'я радянського партійного діяча Серго Орджонікідзе.

"Поспілкувалися з мешканцями демонтованих будинків... Ситуації у всіх різні. В одних є позитивні рішення про надання компенсаційного житла, але площі втрачених квартир менші за однокімнатні в новобудовах. Інші в судовому порядку ще відновлюють документи на право власності. Треті - взагалі не приватизували квартири", - пояснив голова окупаційної адміністрації, чому люди не можуть отримати обіцяне компенсаційне житло.

"Мер" укотре пообіцяв винести це питання на Штаб із відновлення "для ухвалення рішення на найвищому рівні".

Поки Моргун запропонував безпритульним городянам "подумати про тимчасове заселення в об'єкти маневреного фонду". Однак скористатися тимчасовим притулком зможуть не всі, а тільки ті, "у кого житлове питання стоїть найгостріше".

 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті