Маріупольський театр представить прем'єру на фестивалі у Дніпрі

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) на фестивалі у Дніпрі  покаже прем’єру «HAROSHIRU» за мотивами п’єси Миколи Куліша «Мина Мазайло». Про це повідомляє Донецька ОВА у Фейсбук 16 серпня.

Зазначається, що з нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України 15 серпня на базі Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка розпочався Відкритий фестиваль української драматургії «Дніпро. Театр.UA».

Ця знакова театральна подія вже багато років збирає кращі театральні колективи, шанувальників театрального мистецтва, видатних діячів культури і мистецтв України з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської та Харківської областей.

Мета фестивалю – популяризація сучасних форм українського театрального мистецтва.

Так, на фестивалі Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) 19 серпня покаже виставу «КРИК НАЦІЇ» про життя і долю Василя Стуса, а 20 серпня вперше буде презентувати прем’єру «HAROSHIRU» за мотивами п’єси Миколи Куліша «Мина Мазайло». 

«Сьогодні український театр переживає не найкращі свої часи, але попри все - життя продовжується. Ми розуміємо, що мистецтво через свій культурний продукт допомагає переосмислити історію, формулює смисли, говорить про відповідальність, громадянську позицію, проголошує цінності. Вірю, що цей фестиваль покликаний нести у суспільство саме такі цінності», - зазначила заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті