Лікарні окупованої Луганщини забиті пораненими росіянами, стаціонари не приймають цивільних пацієнтів

Медичні заклади на окупованій частині Луганської області переповнені пораненими та покаліченими російськими військовими.  Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі "Еспресо" 11 жовтня.

"Ті лікарні, які знаходяться на окупованій Луганщині, скажімо, до 100 км від нас, вони усі заповнені російськими військовими, в тому числі учасниками інших терористичних угрупувань. Є серед них важкопоранені, тому допомога нашим громадянам взагалі не надається", - сказав він. 

За його словами, ніяких покращень з медичної точки зору в окупації немає.

"Хворі на інсулін не можуть знайти ліки, хворі на ниркові хвороби – також. Якщо дітям, які там залишаються, є хоч якась допомога, то дорослі покинуті напризволяще. Всі лікарні перетворили в госпіталі для лікування російських солдатів", - зазначив Лисогор.

Він додав, що останніми днями окупанти активно б’ють по Білогорівці та майже усім іншим деокупованим населеним пунктам Луганщини, а також посилюють свої підрозділи бронетехнікою Наші захисники готуються до нових наступальних дій із боку загарбників на Лимано-Куп’янському напрямку.  

Як повідомлялося, Сили оборони відбили шість атак ворога в районі Макіївки на Луганщині.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті