Корнілов, Панченко, Сосєдов і Лоза: Указ про санкції проти 198 діячів російської культури та медіасфери набув чинності

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про введення в дію рішення РНБО "Про застосування персональних санкцій проти 198 російських пропагандистів і учасників ток-шоу на російських каналах, а також інших діячів медіасфери РФ". Документ оприлюднений на сайті глави держави сьогодні, 15 січня.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 січня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) ... Цей указ набуває чинності з дня опублікування", - йдеться в Указі.

У рішенні РНБО, яке додається до указу, перераховані прізвища 198 діячів російської культури і медіасфери, до яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Зокрема, у перечні є громадяни росії режисер Андрій Кончаловський, музичний критик і журналіст Сергій Сосєдов, виконавець Юрій Лоза, телеведуча Ангеліна Вовк, пропагандисти Марина Ахмедова та Володимир Корнілов, воєнкор Семен Пегов, а також громадяни України соціолог Євген Копатько та колишня українська телеведуча, яка зараз перебуває на окупованих територіях України, Діана Панченко.

Персональні санкції до 198 осіб введені терміном на 10 років.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті