Комунальники Запоріжжя отримують від благодійників сучасний спецодяг, а також продуктові набори - разом з мешканцями вразливих категорій

Партнери Запорізької міської ради надали комунальникам міста новий комфортний спецодяг, а також продуктові набори - як і для представників вразливих категорій. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Телеграм.

"Запорізькі комунальники отримали від наших партнерів сучасний і комфортний спецодяг. Волонтери благодійної організації "БФ Сильна і вільна Україна" та директорка фонду Ольга Корбан у співпраці з німецьким фондом Blau-Gelbes-Kreuz e. V. ("Синьо-жовтий хрест") передали працівникам КП "ЕЛУАШ" новий якісний і комфортний спецодяг та сучасні захисні аксесуари", - написав Куртєв 10 квітня. 

За його словами, це стане у нагоді запорізьким комунальникам під час виконання щоденних робіт, а також при ліквідації наслідків ракетних ударів. 

Уточнюється, що лише за три тижні станом на 9 квітня комунальники наново відбудували більше 40 покрівель, вщент зруйнованих останніми ворожими обстрілами. Адже починаючи з 22 березня, у Запоріжжі від ворожих ударів постраждали сотні будинків приватного сектору у трьох районах міста. З них більше ніж у двох сотнях будинків було зруйновано та пошкоджено покрівлі. 

"Співробітники міської аварійно-рятувальної служби і "Запоріжремсервісу" спільно з волонтерами "Добробату" та мешканцями будинків відремонтували покрівлі у 141-му приватному будинку. При цьому 44 повністю зруйновані покрівлі комунальники звели практично з нуля. Загалом комунальники використали з міського резерву близько 3 тисяч листів шиферу. Ще понад 5 тисяч листів було надано людям, які вирішили виконувати ремнтні роботи самостійно. Ремонтні роботи тривають", - йдеться також у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що ГО "BELUGA UA" (керівник Олександр Белюга) передала для комунальників міста продуктові набори - так само, як і для представників вразливих категорій. 

"Благодійники звернулись до міської ради з пропозицією надати мешканцям Запоріжжя близько 50 тисяч продуктових наборів. У першу чергу разом ми вирішили підтримати запоріжців найбільш вразливих категорій – осіб з інвалідністю, багатодітні родини, літніх людей з мінімальним доходом. Також частину наборів було передано працівникам комунальних підприємств міста", - сказано в повідомленні секретаря міськради.

Найближчим часом продуктову допомогу від організації отримають і запорізькі ветерани. 

Підкреслюється, що ГО "BELUGA UA" допомагає мешканцям Запоріжжя з початку повномасштабної війни.

"Громадська Організація "BELUGA UA" надає гуманітарну допомогу жителям України. Основним напрямком є Запоріжжя та Запорізька область, Херсон та Херсонська область", - йдеться на сайті благодійної організації.

Раніше повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті