Готувала ворожі удари по Одещині: СБУ затримали коригувальницю

Служба безпеки України затримала російську коригувальницю, яка готувала нові ворожі повітряні удари по дев'яти об’єктах Одещини. Про це повідомляє канал СБУ у телеграм 22 вересня.

"Для здійснення ворожих ударів зловмисниця передала окупантам електронні координати 9 об’єктів військової та критичної інфраструктури регіону. Серед них – укріпрайони Сил оборони, фортифікаційні споруди і стратегічно важливі локації залізничного сполучення", - зазначається у повідомлені.

У СБУ додали, що російська коригувальниця намагалась відслідкувати напрямки польотів бойової авіації ЗСУ.

Саму ж коригувальницю співробітники СБУ затримали на спробі передачі нових розвідданих окупантам. Тим самим українська спецслужба запобігла здійсненню серії повітряних ударів ворога по «підготовлених» цілях на території регіону.

За інформацією СБУ, для отримання розвідданих зловмисниця регулярно їздила маршрутним таксі по території регіону та фіксувала місця базування і переміщення українських захисників. Отримані відомості вона надсилала окупантам у вигляді текстових і голосових повідомлень та скріншотів електронних карт, на яких позначала українські об’єкти.

Як повідомлялось раніше, на Донеччині більшість російських обстрілів корегують завербовані ворогом місцеві пенсіонери.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті