Глава Татарстану підписав "перспективний план розвитку" щодо включення 4 супутників Юпітера в "особливу економічну зону"

Глава російського Татарстану Рустам Мінніханов підписав "перспективний 25-річний план розвитку" щодо включення 4 супутників Юпітера в особливу економічну зону "Алабуга". Про це повідомляє проєкт "Сибирь.Реалии".

У повідомленні наголошується, що особлива економічна зона (ОЕЗ) "Алабуга", яка вже потрапила цього року на сторінки всіх світових ЗМІ з низкою гучних скандалів, цього разу замахнулася на Сонячну систему і виступила колективним Остапом Бендером на всі гроші - а саме на 491 трильйон рублів.

Опитані Телеграм-каналом T-invariant астрофізики і керівництво Ради з космосу РАН РФ порівняли проєкт із гравіцаппою на супутнику "Ювілейний" (гучний антинауковий провал Роскосмосу з 2008 року). У Федеральній космічній програмі РФ до 2036 року жодних проєктів, пов'язаних із Юпітером, немає.

У повідомленні вказується, що на перший погляд описане вище здається анекдотом, проте підписання цих угод справді відбулося з розмахом, прийнятим у культурі республіки Татарстан, у жовтні 2023 року.  

Згідно з планами Татарстану, на супутнику Юпітера Європа "Алабуга" пропонує створити "агрокластер сільгосппродукції для постачання сусідніх кластерів", на супутнику Іо - "кластер із розвитку важкої промисловості", на супутнику Каллісто намітили "розвиток біотехнологій із клонування людини, редагування геному та подовження життя людини до 700 років", а на супутнику Ганімед розмістять "космічні хостели та інфраструктуру".  

При цьому татарські інноватори обіцяють створити на супутниках Юпітера 40 мільйонів робочих місць.

Плани Татарстану вразили навіть республіканські ЗМІ, проте залучені ними як коментатори астрофізики не змогли дати оцінку події з погляду аерокосмічних перспектив і коментували подію радше як психотерапевти, - йдеться в повідомленні.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті